|
Sznteszt 1.2012.10.05. 11:13, dradri
Sznteszt 1.
Zld s rzsaszn

Sokszor nem elg egy csodlatos minta a szappanba, ha azt akarjuk, hogy minden a lehet legjobban rvnyesljn benne, akkor bizony krltekinten meg kell vlasztanunk a sznez anyagunkat, s nem rt ha tudjuk mivel s hogyan rhetjk el a szmunkra legkedvezbb rnyalatot. Ehhez szeretnk egy kis segtsget nyjtani az albbi ksrleteimmel:
Vegyk elszr a rzsasznt:
Egy egyszer 2 rteg szappant csinltam festbuzrral (vilgosabb rteg) s rzsaszn agyaggal (sttebb rteg). A festbuzrt (10g) beztattam pr htre olajba (200ml olva, napraforg,...folykony olaj, amit a szappanba is beleteszek). Majd a botmixerrel sszeturmixoltam s az gy kapott sznes olajat leszrtem, s azt tettem az olajokhoz. A sznes olajam a zsrok 1/4-t tette ki, gy kaptam ezt a halvny rnyalatot. A stt kr a szappanban azt jelzi, hogy a szappanom glesedett, ebbl is lthat, hogy egy glesed szappanban mlyebb sznrnyalatok rhetek el.
A msik rtegembe 1/4 kg olajhoz csak 1 kvskanl rzsaszn agyagot tettem, s gy ez a kevsve kis agyag is ilyen szpen megsznezte.
A zld szappan:
Fentrl levefele haladva a sznezanyagok: turmixolt mlyhttt csalnlevl; spirulina por; zld agyag. s mindegyikbl ugyanannyit raktam, 1/6 kg olajhoz 1-1-1 tekkanllal. Azt viszont rdemes tudni a klorofil tartalm sznezanyagokrl, hogy fnyre rzkenyek, s nagyon knnyen bebarnulnak. gy tartsuk stt fnytl vdett helyen! A zld agyag megtartja a sznt, mgha az a legpasztelesebb is a 3 kzl.
s egy kicsit a zld mintzsrl:
A pudingos masszt 3 fel szeded, sznezed, majd jl felvered. Sr legyen, ne folys, mert nem szeretnnk hogy, keveredjenek a sznek egymssal. Ezrt nem egymsra ntjk, hanem egymsra kanalazzuk a 3 rteget. Majd elvesznk (ekkorra mr elksztettk :D) egy merev de hajlthat drtot (lehetleg a szappannal rintkez rsze ne fm legyen!) s akkora "U" formra hajtjuk, hogy belefrjen, s pont ki is tltse hosszban a tmbformnkat. Vgsi felletre merlegesen fel-le huzigatjuk a pudingos masszba, gy cssznak majd a sznek egymsba.
| |