|
Beigli szappan2013.03.07. 10:13, dradri
Beigli szappan
Süti vagy szappan? Vagy sütiszappan :-D ! És hogy hogyan, mikor és miből kell öntened és görgetned a szappant, hogy jól formázható masszád legyen, leírom Neked lépésről lépésre, hogy Te is egyszerűen el tudd készíteni ezt a szappankülönlegességet.
Szappanmassza kiválasztása: Érdemes arra figyelni, hogy viszonylag lágy legyen a szappan! Én ezzel az olajösszetétellel dolgoztam:
2 : 2 : 3 : 3 = kókuszvaj : pálmavaj : napraforgóolaj : olívaolaj
Először is szükség lesz 2 egyforma lapos formára, amibe vékony szappanréteget öntesz. Fontos, hogy most ne szilikonzsírral kend ki az edényt, hanem fóliát használj, aminek később hasznát veszed. Maradjon egy kis szappanmassza, amit másnap hurkává formálsz, és az lesz a szappansüti közepe:
Egy nap elteltével borítsd egymásra a két lapos szappant, és helyezd a tetejére a harmadik színű hosszú hengerré formált szappanrudat:
Jöhet a görgetés! Itt veszed hasznát, hogy fóliával dolgoztál, megkönnyíti a munkádat. Ne kapkodj, inkább finom kis mozdulatokkal dolgozz! Az eleje nehezebb, utána könyebben fog menni.
Kész a szappantekercs! Míg fóliába be van bugyolálva picit nyomogasd meg oldalról, hogy jól összeálljon és összekapcsolódjon mindenhol! Ha még túl puhának ítéled meg, akkor várj a felvágással még 1-2 napot, vagy tedd be pár órára a mélyhűtőbe!
| |